Kan ik beter voor een laptop of een tablet kiezen?

Oke een computer heb je inmiddels al uitgezocht, misschien wel aan de hand van deze tips. Nu ben je een druk persoon met een drukke baan, misschien wel veel onderweg, of misschien heb je kinderen of je houdt misschien van reisjes maken. Of misschien wel allemaal. Dan is het wel zo prettig om naast een computer ook een laptop danwel een tablet te hebben die je overal mee naartoe kunt nemen. Maar wat kies je?

tablet vs laptop

Het betere typewerk

Het voordeel van een laptop is dat het een fysiek toetsenbord heeft. Een tablet werkt aan de hand van een touchscreen wat ook een hoop voordelen heeft maar niet in het geval van veel typewerk. Moet je voor je werk veel mails versturen of schrijf je bijvoorbeeld een blog of werkstukken dan is het aan te raden om voor een laptop te kiezen. Het typen op een fysiek toetsenbord gaat veel sneller en is veel prettiger op lange termijn dan het typen op een touchscreen van een tablet.

Lang leve de lol

Als je het apparaat gaat gebruiken ter entertainment, om er bijvoorbeeld games op te spelen, foto’s op te kijken of op te internetten dan kun je het best kiezen voor een tablet. Een tablet is niet alleen handbaarder, het leent zich ook veel beter voor spelletjes dan een laptop. Wat dacht je van Candycrush of Wordfeud bijvoorbeeld? Of de talloze kindergames waar je je kroost urenlang mee bezig kunt houden. Daarnaast is het uiterst goed browsen op een tablet en heb je ook hiervoor geen laptop nodig.

tablet games

Pijn in de portomonnee

Kijk ook eens naar de prijsverschillen tussen tablets en laptops. Je hebt professionele tablets die in prijs misschien niet eens veel verschillen van goedkope laptops. Maar als je een tablet alleen gebruikt voor Skype, een paar spelletjes en een beetje internetten dan hoef je niet een vermogen aan de duurste tablet uit te geven. Dit kan dan ook veel geld schelen ten opzichte van een laptop aanschaffen.  Daartegenover staat dat als je weet dat je het apparaat intensief gaat gebruiken, voor zowel je werk als voor jezelf het de moeite waard is om te investeren in een laptop. Je kunt in dit geval beter wat extra geld uitgeven aan een goedwerkende laptop dan aan een tablet waarvan je achteraf spijt krijgt omdat je toch ook nog een laptop nodig hebt. Vraag jezelf dus af hoe intensief en waarvoor je het gaat gebruiken, aan de hand daarvan kun je tot een goede beslissing komen