De ontwikkeling van printers

Printers iedereen weet wat het is maar op de markt zijn er zoveel dat het kiezen van een printer een moeilijke opgave is geworden. Het aanbod is zo groot dat je uit veel mogelijkheden kan kiezen. Iedere printer beschikt dan ook over zijn eigen functionaliteiten en dit maakt gelijk de onderscheidt tussen de printers. Een voorbeeld van twee verschillende printers zijn de continuous inkjet printer en de laser printer. Bij het aanschaffen van een printer is het daarom belangrijk om eerst te oriƫnteren waarvoor de printer moet dienen, hiermee wordt bedoelt op wat voor ondergrond en dagelijkse volume is die geprint moet worden.

Er zijn printers ontwikkelt die het mogelijk maken om op kabels of verpakkingen te printen, een houdbaarheidsdatum van een consumentengoederen is hier een voorbeeld van. De lotnummers die op de verpakking worden geprint geeft de identiteit van het product weer, bij het scannen heb je de inzage van een soort logboek van dat ene product. Het vindt al jaren plaats maar een barcode printen is ook een voorbeeld dat mogelijk is en gebruikt wordt in de retail. Voor een product is het noodzakelijk dat die een barcode heeft, als dit ontbrak was het niet mogelijk om het product te scannen bij de kassa in de winkel. Zonder barcode zou alles handmatig ingevoerd moeten worden en hier gaat veel tijd in zitten.

Een aantal jaar geleden is de QR code verschenen, dit is een afbeelding in een vorm van een vierkant die over informatie beschikt. Bij het scannen van de afbeelding met de smartphone komt de informatie naar voren dat gerelateerd is aan de plaats waarop de afbeelding staat weergeven. Door een code printer kan een QR code op de ondergronden geprint worden. Je kan het vergeleken met een barcode, nadat het gescand is bij de kassa verschijnt er op het beeldscherm de prijs en de naam van het product. Bij een QR code is het mogelijk dat een hele pagina naar voren komt met bijvoorbeeld informatie over de achtbaan waarvoor je staat te wachten.