Showing all posts by Computerbudget
Hoe financier ik een nieuwe computer?

sparen voor een nieuwe computerHet komt je vast wel bekend voor. Je werkt nu al tijden op dezelfde computer maar het apparaat is zo traag geworden dat het bijna geen doen meer is. Of je hebt per ongeluk je kop koffie over je laptop heen laten vallen waardoor hij kuren vertoond en niet lekker meer werkt. Maar het kan natuurlijk ook zijn dat je verlekkerd kijkt naar die nieuwste iMac die net uit is. Logisch, een nieuwe computer of laptop is natuurlijk ook altijd leuk. Beetje jammer alleen dat het niet de kleinste aanschaf is. Het shoppen van een nieuwe computer is wegens de aantrekkende economie weliswaar aantrekkelijk geworden, maar niet geheel zonder risico’s. Lees hieronder een aantal tips over wat je kunt doen om zo snel mogelijk bij het gewenste resultaat te komen: een nieuwe computer.

 Sparen voor een nieuwe computer

Door al bijtijds een klein bedrag per maand opzij te zetten voor een nieuwe computer kun je tegen de tijd dat je de nieuwe wil aanschaffen putten uit het hiervoor bestemde potje. Vaak kun je toch een aantal jaar vooruit met een nieuwe computer dus het hoeft niet veel geld te zijn wat je maandelijks hiervoor opzij legt. Begin er dan ook zo snel mogelijk mee. Bovendien kun je als de huidige computer nog werkt altijd kijken of deze nog wat oplevert door hem in te ruilen in de winkel of hem op Marktplaats te zetten. Dit geld kun je weer steken in een nieuwe variant.

Een lening of afbetaling voor een nieuwe computer?

Als je omhoog zit omdat je computer niet meer werkt en je snel een nieuwe nodig hebt maar niet genoeg geld hebt dan kun je er aan denken om een tijdelijke lening af te sluiten. Liever doe je dit natuurlijk niet, want dit kost ook geld maar als je anders zonder computer zit kan dat knap lastig zijn. Een persoonlijke lening is een veelvoorkomende lening als het gaat om een aanschaf van een nieuwe computer.

Naast een lening kun je ook kiezen voor een afbetalingsregeling. Een computer op afbetaling kopen is een welbekende methode om snel en zonder relatief hoge kosten aan de slag te gaan. Laat je goed informeren over de leningen en bijbehorende rentes om jezelf zoveel mogelijk kosten te besparen.

Slimme deals vinden

Om snel een nieuwe computer te kunnen kopen zonder veel geld kwijt te zijn, loont het om een aantal trucs toe te passen. Zoals we ook al eerder in dit artikel schreven kun je een hoop geld besparen door bijvoorbeeld op Marktplaats te kijken naar tweedehands computers. Daarnaast kun je inspelen op de releasedatum van een nieuwe computer van een bepaald merk. Als je weet dat Apple binnenkort komt met een nieuwe iMac, dan weet je dat de huidige versie goedkoper gaat worden. Als je niet perse de nieuwste hoeft, dan kun je deze momenten afwachten om vervolgens toe te slaan. Ook loont het om op internet in verschillende webshops te kijken, om te zien waar dezelfde computer op dat moment het goedkoopst wordt aangeboden. Vergeet ook niet Apple met reguliere PC’s te vergelijken voor de slimste deal.

Next Page